Búcsúzik a Minimoog Model D

Évtizedeken át reménykedtünk, hogy az 1982-ben visszavont Minimoog Model D megint eljön hozzánk. Mert az az IGAZI szintetizátor. Tudniillik az "öltönyös" Voyager nem pótolta ezt a rockandrollt, ezt a nyers erőt, ez örökös kritika volt. Aztán egy évvel ezelőtt bejelentették, hogy a teljes pompjában újra kiadják, sőt, kapott pár extrát (pl. MIDI). Az már bizony emlékezetes nap volt ez az egész szintis világ számára!

Akkor azt hittük, hogy a Model D örökké velünk lesz. Nem így történt. A helyzet az, hogy ennek a hangszernek a gyártása nagyon munkaigényes, nagyon kevés tud készülni belőle. Emellett lefoglalja a cég majdnem teljes gyártókapacitását, aminek pedig a tömegek számára is érdekes Phatty sorozat látja kárát (hónapokig tartó sorbanállás volt még nemrégiben is).

Tehát van, amíg a készletek tartanak, utána Game Over. (A Hit Space-be érdemes elzarándokolni kipróbálni, felejthetetlen élmény!). A gyártó búcsúzásképp egy tényleg szuper videót tett közzé. Mike Dean olyat zenél, hogy leestünk a székről. Az ízlésen és az előadáson túl még azon is, hogy ebből az amúgy egyszerű hangszerből mennyiféle, eddig szinte nem hallott hangot hozott ki.

 
 

A 2016. májusában bejelentett Model D-re a kezdeti becsléseket messze felülmúló igény jelentkezett, mely miatt éjszakai műszakokat vezettek be a gyárban. Terv szerint az alkatrészek évekre elegendőek lettek volna. Ennél fogva a második történelmi széria a Minimoog Model D-ből véget ér, és ez jelenti az utolsó lehetőséget a hangszer megvásárlására.

"A Minimoog Model D része volt a mindennapi életünknek a Moog gyárban, teljesen átszőtte a történelmünk anyagát.A gyártás utolsó napjáig érződik a munka szeretete, mely az egyik leghálásabb és élvezetes projekt, aminek valaha részese lehettünk. Köszönjük, hogy részesei voltatok ennek a létrehozásában."

Tipp klippek "humanizálása"
Ableton Live szoftverben