Itt a Clarett+
Sok év után felfrissítik az egyik legjobban sikerült hangkáryta-családot

2015-ös megjelenésekor a Focusrite Clarett hangkártyák szinte azonnal az egyik legjobb ár/érték arányú interfészekké váltak: kategóriájuk legjobb specifikációit vonultatták fel, egyszerű, de jól átgondolt funkciókkal remekül kiszolgálták a haladó producereket, zenészeket.

A technológiában azonban a 6 év elég sok idő: az új és új alkatrészek egyre jobban teljesítettek, így elég sok riválisa lett a Clarettnek - mint pl a Motu M2 és M4, az SSL2 és SSL2+, vagy az Arturia Audiofuse családja, nem is beszélve a Universal Audio Solo hangkártyáiról, amik DSP-s rendszerükkel már egy egészen másik ligát képviselnek.

Míg a régi Clarett még mindig egész szépen teljesít, eljött az ideje, hogy kicsit felfrissítsék a családot - így megszületett a Clarett+. A koncepció azonos:  jól átgondolt funkciók bárminemű sallang nélkül, remek hangminőséggel párosítva, a kor elvárásaihoz igazítva.

De miben tud többet az új Clarett+?

A teljes harmonikus torzítás csökkentésével még pontosabban rögzíthetjük az eredeti forrást - különösen jól jön olyan helyzetekben, ahol a forrás viszonylag halk és ki kell hajtani a preampokat, mint például egy akusztikus gitár, vagy egy lágyabb ének esetében.

Az új D-A konverter és az újratervezett kimeneti szűrő-áramkör szintén hozzájárul hozzá, hogy észrevegyünk eddig rejtve maradt részleteket, különösen olyan helyzetekben, ahol nagy dinamikai változásokat alkalmaz a zenei anyag. 

 A Clarett fejhallgató kimenetére eddig sem lehetett sok panasz - az új fejhallgató erősítő azonban még könnyebben meghajt bármilyen fejhallgatót,  függetlenül annak impedanciájától, legyen szó egy akusztikus session felvételéről, vagy egy rock dob monitorozásáról.


Az alábbi táblázaton követhetitek nyomon, hogy pontosan milyen mértékben változtak a specifikációk az korábbi Clarett-hez képest:

 

 
 

Prophet 10 frissítés és Prophet 5 bővítőkártya!
Már két hangszínt szólaltathatunk meg egyszerre, valamint Prophet 5 tulajok könnyedén bővíthetnek 10-hang polifónára!