Nord Sample Editor 4
Immáron tényleg gyerekjáték a saját mintázott hangszínek készítése!

A Clavia Nord hangszerei a rendkívül realisztikus zongora, elektromos zongora és orgona miatt hamar váltak a színpadok állandó elemeivé. A jól kurált gyári hangmintákon túl azonban kevesen használják ki azt a funkciót, melynek segítségével saját mintákat alkothatunk tetszésünk szerint Stage, Electro, Piano, Grand és Wave hangszerekre - ráadásul ez a most megjelent Nord Sample Editor 4 verzióval jóval gördülékenyebb!

A Nord Sample Editor 4 esetén végre közvetlenül rögzíthetünk a szoftverben!

eddig külön DAW-ban voltunk kénytelenek elkészíteni a felvételt, de immáron ezt egy felületen tehetjük! Elérhető egy Threshold-record funkció is, mely csak akkor kezdi el a felvételt, amikor egy megadott jelszintet átlépünk. Lépésről-lépésre itt tájékozódhatunk a szoftver munkamenetéről.

A korábbi verzió is egészen ügyes volt: a Nord Sample Editor 3 nagyban javította a grafikus kezelőfelületet: drag-n-drop rendszer, minta és zóna editálás egy és több minta esetén is. Villámgyorsan megadhatók az alapvető paraméterek, mint hány hangból szeretnénk összeállítani a teljes billentyűzetet, loopolja-e a mintákat - de akár használhatjuk kreatívan is!

Amennyiben szeretnénk, minden billentyűn teljesen más minta lehet: C-n egy dobtéma, D-n nagybőgő kíséret, E-n trombita és folytathatnánk - nincs igazán új a nap alatt, ezt már Mellotronnal is megcsinálták, de még hogyan!

Amennyiben pont ezt a hangulatot akarjuk visszaadni, nem is kell törnünk magunkat, csak próbáljuk ki a Nord honlapjáról ingyenesen letölthető csomagokat: Rhythms Fills MkI és a Rhythms Fills MkII remekül hozza a hangulatát a '60-as évek sajátos loop alapú előadásainak.

NYITUNK: 2021.05.17.