Universal Audio mikrofonok a látóhatáron!
Immáron a teljes felvételi láncra van megoldás!

A napokban hatalmas hírrel jelentkezett a Universal Audio: egy teljes mikrofoncsaládot jelentettek be! Ezzel a professzionális stúdió berendezéseik, hangkártyáik, effektjeik után a felvételi lánc utolsó darabját is lefedik, így egy tökéletesen integrált, komplex és sokoldalú rendszerben rögzíthetünk.

Három fő csoportból fog állni a teljes kollekció: Standard széria, Sphere és Bock. A különböző kialakítású mikrofonok között minden feladatra találhatunk egy ideális darabot - legyen szó tartalomkészítésről, professzionális stúdió-munkáról, élő hangosításról.

Ezen felül pedig az Apollo hangkártyákhoz tartozó plug-inekhez egy sor dedikált presetet is kapunk az új UAD mikrofonokhoz

Ezáltal bárki, aki nem rendelkezik produceri vagy hangmérnöki tapasztalattal, azonnal felvételre és sugárzásra kész hangot nyerhet ki a mikrofonokból, de ez az extra énekeseknek és zenészeknek is megkönnyíti és gyorsítja a munkáját.

SD-1: a tartalomkészítők és zenészek mindenese

A Standard széria első darabja az SD-1. Ez egy klasszikus forma újragondolva: a nagymembrános dinamikus mikrofon használható broadcastokhoz, hangszerek rögzítéséhez vagy élő hangosításához. Kialakításának köszönhetően linearitásában már megközelíti a kondenzátor mikrofonokat, azonban kevésbé érzékeny a környezeti akusztikára és kiválóan ellenáll a fizikai behatásoknak - nem utolsó szempont, hogy nem kapsz szívinfarktust, amikor a koncert után leejti a zenésztársad!

A beépített shockmount remekül kiszűri mind a kezelésből adódó és az állvány felől érkező rázkódásokat, az integrált popfilter pedig elnyeli a kényes szibiláns hangzókat. Ezen túl egy mélyvágó szűrő, prezensz kiemelés, valamint pad kapcsoló található rajta, aminek segítségével a leggyakoribb problémákat már rögtön a mikrofonnál orvosolhatjuk!

Az SD-1 első darabjai már meg is érkeztek hozzánk, így ki tudjátok próbálni!

SP-1: hangszerek mikrofonozása Universal Audio módra

A Standard széria másik darabja az SP-1 kismembrános kondenzátor mikrofon pár: verhetetlen abban az esetben, amikor nagyon transzparens, gyors tranziensű felvételre van szükség: dob overheadekre, húros hangszerekre, sztereó felvételekre remekül használható mind a színpadon, mind stúdiókban.

Várhatóan a nyár folyamán lesznek elérhetők - már kíváncsian várjuk, hogy képes lesz-e felvenni a versenyt a már sokat bizonyított Rode és Neumann mikrofonokkal!

 

Sphere: a mikrofon modellező mikrofon

A Sphere mikrofonok világa már sokak számára ismerős lehet - újdonság azonban, hogy a Townsend által szabadalmaztatott technológia immáron a Universal Audio neve alatt kerül forgalomba, így remélhetően hamarosan helyre áll majd a céget érintő, régóta húzódó gyártási nehézségek sora. A digitális modellezés a már megszokott minőségű UAD plug-inekkel párosítva 34 vintage mikrofon élethű emulációjára képes. Ráadásként nemcsak a már létező Sphere modelleket kapjuk majd az új UA Sphere-khez, hanem akárcsak az SD-1-es esetében az Apollo hangkártyákkal együtt új presetek is járnak a mikrofonhoz.

A Sphere mikrofonok is hamarosan megérkeznek üzletünkbe!

Universal Audio Bock

A harmadik csoport az UA Bock FET-alapú csöves mikrofon trió, melyeket nem más tervezett, mint a vintage mikrofonok veterán szakértője, David Bock. A Sphere-hez hasonlóan az UA itt is egy igazi mikrofon specialista mérnököt segített ki a gazdasági-gyártási nehézségekből. Az UA Bock széria egyértelműen a prémium minőségű, stúdiómikrofonok közé tartozik: a három mikrofon közül kettő nagymembrános csöves lesz (Bock 167, Bock 251) egy pedig FET-alapú (Bock 187). Ezeket a mikrofonokat Santa Cruzban manufakturálisan, kézzel állítják össze,  így is biztosítva a Bock-tervezésektől már megszokott minőséget. 

A Bock trió minden kétséget kizáróan a legnagyobb dobás az UA mikrofonok közül, ezekre még kicsit várni kell, előreláthatóan 2022 őszétől lesznek elérhetőek.


Mindebből látható, hogy az Universal Audio új mikrofonjaival nemcsak a felvételi-bementei láncot kívánja immár teljes egészében lefedni, de arra is gondoltak, hogy minden felhasználási területre és árkategóriába kínáljanak valamit. A podcasterektől a házi stúdió zenészeken át a legprofibb felvételi stúdiót vezető hangmérnökökig mindenkinek van mit várnia!

BLACK FRIDAY akciók
Rengeteg ajánlat a hétvégére és tovább!