MicroFreak V4.0
Egyedi wavetable-ök és más új funkciók!

Az Arturia MicroFreak már rögtön a megjelenésekor egy rendkívül érdekes koncepciót mutatott be: egy nagyon olcsó, mégis rendkívül sokoldalú hibrid hangszer, ami egyaránt elég könnyen kezelhető, hogy a kezdők elsajátíthatsák vele az alapokat, de azok számára is érdekes és hasznos lehet, akiket már régóta megfertőztek a szintetizátorok.

A MicroFreak azóta ráadásul többször is meg tudott újulni - új algoritmusok, vocoder-mód tették még sokoldalúbbá.

azonban most eljött a következő lépcső!

A wavetable szintézis eddig is az Arturia MicroFreak repertoárjába tartozott, de immáron - a WaveUser Engine segítségével - a saját magunk által készített wavetable-öket is feltölthetjük rá, szinte végtelenné emelve a lehetőségeket, és felemelve ezt a kompakt parafón hangszert a dedikált wavetable szintik közé.

Egy egyedi wavetable feltöltése nagyon felhasználóbarát módon, a Midi Control Centerben végezhető el. Amint felraktuk őket, a hangszeren hozzáférünk természetesen a position és a bit depth paraméterekhez.

Ezen túl a unison és chord módok már nem csak gombnyomásra aktiválhatók, hanem a sequencer-ben külön értékként rögzíthetjük ezeket a paramétereket is lépésenként, amivel akár azt az érzetet is kelthetjük, mintha egyszerre több hangszert szólaltatnánk meg!

Az új funkciókat természetesen rögtön hallhatjuk a gyakorlatban is, mivel 64 új preset-et tölthetünk fel a hangszerünkre ingyenesen.

Az új Firmware itt érhető el.

 
 
VOLT: Új USB 2.0 hangkártyák a Universal Audio-tól