Universal Audio Realtime Analog Classics Plus plug-in csomag


A Universal Audio Apollo kártyák alapcsomagja nagyon sok hasznos effekttel (a nagyobbik változat). Ebben a cikkben soroljuk fel melyek ezek aktuálisan, és mit kell róluk alap szinten tudni. A jelenleg érintett kártyák ezek:

 • Apollo Firewire Duo


 • Apollo Firewire Quad

 • 
Apollo 8 Duo

 • 
Apollo 8 Quad


 • Apollo x4


 • Apollo x6

 • 
Apollo x8


 • Apollo x8p

 • 
Apollo x16

 • 
Apollo 16mkII


 • Apollo 16

A kisebbik csomaghoz képest tulajdonképpen a Fairchild 670 és a Precision Enhancer pluginekkel több, de itt felsoroljuk részletesen, mik pontosan ezek a kiegészítők.

UA 610-B csöves előfok és EQ

Idézd meg felvételeidhez az ikonikus karakterét a klasszikus előfoknak, mely meghatározta oly sok remek felvétel hangját Duke Ellingtontól a Coldplayig! Ez a plug-in a teljes jelutat szimulálja a csöves erősítőktől a trafókon át az áramkör egyéb "tökéletlenségeivel. Egy kis organikusság, egy kis szaturációra tehetsz szert akár re-ampelsz, akár felveszel, az Universal Audio Unison® technológiájának köszönhetően.

Megnézem

Marshall® Plexi Classic Amplifier

Az elvitathatatlan szent grálja a rock & roll gitárerősítőknek, a Marsall 1959 Super Lead legalább annyira legendás, mint a zenék, amik vele készültek. Jimi Hendrixtől Jimmy Page-en át Eric Claptonig a "plexi" büntető keverékét szolgáltatja a rock hangzás összes elemének.

A Softube cég szoftverét az UAD-2 hardverre készítették kizárólagosan. A Plexi Super Lead 1959 plug-in a legapróbb részletekig hozza a 100 wattos brit klasszikus EL34 csöveinek és kézzel vezetékezett áramköreinek, és Tony Plattnek a többmikrofonos beállításait, amivel az AC/DC Black in Black-ját és Highway to Helljét vették.

Megnézem

Teletronix® LA-2A Classic Leveling Amplifier (Legacy)


Gyengéd, zenei anyagtól függő optikai karakteresztikája és az aprólékosan megtervezett csöves erősítője révén az LA-2A az első számú kompresszora a profiknak bárhol a világon - különösen énekre. Mindössze két tekerőjével pofonegyszerűen beállítható, és szinte minden matérián első osztályú eredményt ad.

Megnézem

1176SE/LN® Classic Limiting Amplifiers (Legacy)


A világ legismertebb kompresszora az ultragyors FET-es 1176. Ez az első eszköze a hangmérnököknek ha erőt, prezenszet, karaktert akar demonstrálni. Jellegzetes színes, torz felhangjai mindenkinek tetszik, legyen szó dobokról, énekről, gitárokról vagy basszusról. A 1176LN megszámlálhatatlan felvételen hagyta nyomát a Led Zeppelintől a White Stripesen át Michael Jacksonig. Tulajdonképpen hangmérnök szakma nincs nélküle.

Megnézem

Pultec® Pro hangszínszabályzók (Legacy)


Keverj a legvágyottabb hangszínszabályzókkal, amiket valaha alkottak - a MEQ-5 közép szabályzóval és az EQP-1A Program EQ-val. A két ikonikus csöves eszköz hangja sima és selymes, duzzad a meleg analóg karaktertől.

Megnézem

Precision Mix Rack Collection


Három plug-inból álló gyűjtemény: egy channel strip, egy teremszimulátor, és egy precíziós késleltető / modulációs effekt. Mindhárom a modern, lineáris hangzás szellemében készült, hiszen a túl sok színezés, karakter és torzítás nem mindig kívánatos. Ilyenkor jönnek jól a sebészi pontosságú, jól paraméterezhető eszközök, mely a létezők legjobb egyike.

Megnézem

Raw torzító


A legendás, korai 80-as évekből származó, Pro Co Rat modellezése ez a plug-in, mely természetesen a legmagasabb színvonalon hozza annak bátor, dinamikus, pusztító hangját. Az Unison technológia révén a nagyimpedanciás bemenet hardveresen is szimulálja az eredeti eszköz viszonyait, így a bemenő jelre pontosan ugyanazokat a reakciókat adja gain tartomány, torzítási pont tekintetében is, ezáltal téve teljessé az eredeti hardver jelentette élményt.

Megnézem

Ampeg® SVT-VR Classic Bass Amp


Az 1969-ben bemutatott Ampeg SVT basszus erősítőt a mai napig nem sikerült megfosztani a trónjától, köszönhetően az összetévesztetlen nagyteljesítményű csöves hangjának. Ezt a plug-int egy külső gyártó, a Brainworx fejlesztette, és elég jól sikerült ahhoz, hogy az egyik elsőszámú eszköte a rock, funk és soul zenészeknek. Valós időben lehet felvenni vele az Unison™ előerősítőnek köszönhetően, így érzésre és viselkedésre is hasonlít az eredeti klasszikushoz.

Megnézem

RealVerb Pro


Ez a plug-in egy rendkívül rugalmas, természetes hangzásra törekvő zengető, mely az UA saját, különleges algoritmusain alapszik. Segítségével megtervezheted a zengetést adó szobát. A RealVerb Pro messze túlhalad a primitív kis-nagy, sötét-világos paraméterű zengetőkön. Az eredmény torzítás mentes, áttetsző zengetés, ahol a diffusion és az akár ultra hosszú lecsengés is precízen beállítható.

Megnézem

Precision Enhancer

(Analog Classics Plus csomag exkluzív)


Adjál nyomatékot a hangjaidnak mélyek szintetizálásával! Használd lábdobra, basszusok felkövérítésére. Nagyszerű eszköz hihető mélyek létrehozására kis hangfalakon történő visszahallgatáskor.

Megnézem

Fairchild® (Legacy)


A világ legáhítottabb kompresszora: a klasszikus Fiarhcild 670 csöves limiter összetéveszthetetlen melegsége és karaktere szinte mindennek jót tesz. Ha csak lágy kompresszort akarsz az énekre, vagy kicsit be akarod mérgesíteni a gitárt, basszust, akkor ez egy jó opció. A Fairchild hangja beragyog bármit, amit keresztülküldesz rajta.

Megnézem